Kutatóintézetünk a tavasszal Tarcalon lezajlott szőlész-borász konzultációk után ismét szőlészeti-borászati szakmai előadássorozatot indít ezúttal Sárospatakon, ahol a borászati ágazat elismert szakemberei hívják közös gondolkodásra a szőlőtermesztéssel, borkészítéssel foglalkozókat és természetesen az érdeklődőket is.
Helyszín: Sárospatak, Eötvös u. 6. - Művelődés Háza
Időpont: kezdés minden alkalommal 16:00
Program:
2013.09.12. Hordóhasználat - Kalydy András, Kádár Hungary Kft.
2013.09.19. Mustok, borok derítése - Reisner Tamás italipari termékmenedzser
2013.09.26. Borászati élesztőkultúrák - Kállai Zoltán, Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet
A Janus-arcú Botrytis - Karaffa Erzsébet, Debreceni Egyetem, Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet
2013.10.03. Pincehigiénia, borbetegségek és kezelésük - enzimek, antioxidánsok, tápanyagok, baktériumok - Dr Kovács Tamás, Kokoferm Kft.
2013.10.10. Előkészítés és érlelés alatti borkezelés a gyakorlatban - Bacsó András, Tokaj Oremus Pincészet
2013.10.16. Palackozás, bortárolás, értékesítés, bormarketing - Kalocsai László, Dereszla Pincészet
A szakmai műhelyek az előadásokat követően ÁLLÓFOGADÁSSAL folytatódnak, ahol folytatjuk az eszmecserét.
A PROGRAMON A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. VÁRJUK SZERETETTEL!
Regisztrálni az
A projekt címe: A Tokaj-Hegyalja Térségfejlesztési Program megalapozását segítő értékvédelmi és borászati szakmai műhelyek szervezése
Kedvezményezett: Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet
A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósult meg.